Welkom bij Pep Job Coating

industriële coating van hout en plaatmateriaal

Font Size

SCREEN

Layout

Cpanel

VuurVacuüm-druk impregneren van hout tot klasse B-s2-d0 conform NEN EN 13501-1. Na machinale reiniging kunnen de producten verder worden voorzien van een beschermende sealer en een verfraaiende semi-filmvormende beits. Lees meer ...

vlotdelenVerduurzaamde vlot- of potdekseldelen voorzien van een meerlaags zwarte semi-filmvormende beits. Lees meer ...

UV curingAkoustische of decoratieve wand- en plafondpanelen voorzien van meerlaags UV systemen. Kwalitatief hoogwaardige afwerking voor de interieurbouwer.  Lees meer ...

P9 220x165Vlakke platen en panelen bestemd voor de interieur-, plafond- of wandbouwer kunnen door Pep Nederland worden behandeld met UV hardende lakken in een meerlaags systeem. Hierbij kan gekozen worden voor zowel dekkende als blanke transparante systemen die naar wens kunnen worden opgebouwd met verschillende combinaties van UV lakken. Ook kan direct een transparante topcoat worden aangebracht die bepalend is voor de uiteindelijke glansgraad van het eindproduct.

De productielijn waarmee de lakken kunnen worden aangebracht is in 2013 in gebruik genomen. De lijn is uitgerust met verschillende typen lakwalsen, UV drogers en Heesemann schuuraggregaten. De opbouw van het laksysteem in meerdere dunne lagen, waarbij zowel vooraf als tussentijds nog extra fijn kan worden geschuurd en machinaal ontstoft, levert uiteindelijk producten op van interieurkwaliteit.

Naast basis plaatmaterialen zoals MDF, OSB, populier en berken triplex, worden ook (MDF) productdragers die voorzien zijn van edelfineren behandeld met hoofdzakelijk transparante UV systemen in verschillende glansgraden, van extreem mat tot hoog glanzend. Toepassingen zijn onder andere gefineerde plafondtegels voor systeemplafonds, (akoestische) wandpanelen en gekleurde MDF platen voor de interieurbouwer.

Bouwpakket tuinhuisje 220x165Tuinhuisjes worden vaak als bouwpakket geleverd, waarbij de houten onderdelen al vacuüm-druk zijn verduurzaamd. In veel gevallen worden de huisjes na montage ter verfraaiing verder afgewerkt met een semi-filmvormende transparante of dekkende beits. Met name de mes en groef delen die worden gebruikt voor de wanden krimpen meestal nog wat na. Er ontstaan dan kale plekken op de overgang tussen twee wandelementen, omdat deze eerder niet met de kwast konden worden bereikt. Ook de  kwetsbare plekken tussen de houten delen blijven onbehandeld. Het vooraf alzijdig machinaal coaten van de losse bouwdelen is een betere optie. Met de vlakspuitautomaten van Pep Nederland kunnen zelfs bouwelementen die al deels zijn voorgemonteerd worden behandeld.

P8 Fladder 220x165Met de ingebruikname van een vierde vlakspuitautomaat, geintegreerd in een circa 30 meter lange productielijn, heeft Pep Nederland haar capaciteit verder uitgebreid en gediversificeerd. De lijn is speciaal samengesteld voor het optimaal vijfzijdig aanbrengen van transparante lakken op gevelpanelen en gedimensioneerd op platen en panelen met een maximale breedte van 1600 millimeter. De lijn is voorzien van een orginele Fladder® schuurmachine met roterende schuurborstelassen. Het voordeel van roterende assen ten opzichte van statische assen is dat er geen schuurstrepen op het werkstuk zichtbaar blijven. Met name voor de toepassing van transparante lakken levert deze schuurtechniek een grote kwaliteitsverbetering.

EdgecoaterDe levensduur van een multiplex paneel in een buitenklimaat is in grote mate afhankelijk van de afwerking van het paneel en de omkanten. Daarnaast spelen uiteraard de achterconstructie en de wijze van bevestiging een essentiële rol.

Pep Nederland beschikt over een speciale productielijn, de edgecoater, waarmee paneelranden in één bewerkingsgang voorzien worden van een aangeschuurde facetkant, een vlakschuurbewerking van de vlakke kant en een randsealer.

Pakken gegrond plaatmateriaal 220x165Voor het behandelen van (triplex-)platen, tot maar liefst 153 cm breed, bent u bij Pep Nederland aan het juiste adres. Met onze in 2010 vernieuwde, ruim zestig meter lange, productielijn kan een combinatie grondverfsysteem bestaande uit een 100% UV walslak, een hoog vullende acrylaat walsprimer en een standaard watergedragen acrylaat gietprimer worden aangebracht. Het eindproduct is direct verpakkingsgereed, waardoor dagelijks grote volumes kunnen worden verwerkt. De toepassing van een oplosmiddelvrije UV lak, als eerste applicatielaag, is daarbij een belangrijk wapen tegen de opruwing van het fineer wanneer houtvezels zich oprichten onder invloed van water. UV lakken zijn echter onafgewerkt (nog) niet geschikt voor toepassing buiten. De kracht van deze applicatie is dus gelegen in de combinatie van verschillende typen verfsystemen, die in meerdere afzonderlijke lagen worden aangebracht.

Productielijn P7 220x165Medio 2009 heeft Pep Nederland een geheel nieuwe productielijn voor het coaten van (triplex) stroken, panelen en platen in gebruik genomen. Aan deze investering is ruim een jaar van onderzoek vooraf gegaan om te komen tot een voor het bedrijf optimale configuratie van meerdere bewerkingsstations in deze volledig geïntegreerde productielijn. Daarbij is veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de behandelkwaliteit voor diverse soorten industrieel te coaten plaatmateriaal met SKH-KOMO gecertificeerde verfsystemen.

NIEUW

100% UV afwerking

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende coatings. Geschikt voor zowel kant en klaar interieurbeplating als het gronden van MDF, populier en berken triplex voor binnentoepassingen.


NIEUW

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Bescherm uw naaldhoutproducten tegen snelle vergeling met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling. Ook toepasbaar onder grey- en whitewash afwerkingen.


Referentieprojecten

  • Projecten Gouwebad de Sniep 220x165Dit zwembad in Waddinxveen werd in 2011 gerenoveerd. In drie maanden tijd onderging het een volledige metamorfose; het eindresultaat mag er zijn! Pep Nederland adviseerde samen met Akzo Nobel over het toe te passen verfsysteem en behandelde hiermee in opdracht van haar klant de abachi wanden.

    Neem een kijkje op
    http://gouwebaddesniep.nl/fotogalerie/eindresultaat/ voor het eindresultaat!

NIEUW

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Bescherm uw naaldhoutproducten tegen snelle vergeling met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling. Ook toepasbaar onder grey- en whitewash afwerkingen.


NIEUW

100% UV afwerking

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende coatings. Geschikt voor zowel kant en klaar interieurbeplating als het gronden van MDF, populier en berken triplex voor binnentoepassingen.


U bevindt zich hier: Home Applicatiemethoden