Welkom bij Pep Nederland

industriële coating van hout en plaatmateriaal

Font Size

SCREEN

Layout

Cpanel

eiken fineer blank A 80x80-klein

Dit MDF met eikenfineer wordt toegepast in binnenwanden en is door ons voorzien van een diepmatte blanke lak die een mooie natuurlijke uitstraling geeft aan het prachtige eiken A-fineer.

blauw verduurzaamd vuren A 80x80-kleinDeze gevelbekleding van thermisch verduurzaamd vuren is behandeld met een felblauwe dekkende beits; dat geeft nog eens kleur aan je project.

 

potdekseldelen B 80x80-kleinVerduurzaamde vlot- of potdekseldelen voorzien van een meerlaags zwarte semi-filmvormende beits.

UV curingAkoustische of decoratieve wand- en plafondpanelen voorzien van meerlaags UV systemen. Kwalitatief hoogwaardige afwerking voor de interieurbouwer.  Lees meer ...

houtvergrijzing A 80x80-kleinDeze gevelbekleding van thermisch verduurzaamd vuren is voorzien van een voorvergrijzer. De vergrijzing van onbehandeld hout aan een gevel verloopt vaak onrustig door verschillende weers- en vochtinvloeden. Deze aging stain - die per houtsoort speciaal wordt afgestemd op de natuurlijk vergrijsde kleur - zorgt voor een mooie overgang.

Kleurcollecties verffabrikanten

Naast de meer generieke kleurmodellen als RAL en NCS beschikken meerdere verffabrikanten over eigen kleurcollecties, waarmee aansluiting wordt gezocht bij hedendaagse trends. Wij hebben een aantal nuttige links voor u verzameld naar weblocaties waar meer informatie over en beeldschermvoorbeelden van diverse kleurcollecties gevonden kunnen worden. Kleurcollecties zijn altijd gericht op de eindkleur die bereikt dient te worden. Wanneer kleuren worden gekozen uit bijzondere kleurcollecties van specifieke verffabrikanten dient men zich te realiseren dat deze wellicht niet verkrijgbaar zijn voor industrieel toepasbare (grond)verfproducten. Dergelijke maatwerkkleuren zijn vaak gekoppeld aan specifieke, vaak alleen verkwastbare, verfproducten.

Voor toepassing van transparante en semi-transparante kleuren is bemonstering op de beoogde houtsoort vooraf  vrijwel altijd noodzakelijk. De eindkleur wordt daarbij in sterke mate beïnvloed door zowel kleur en structuur van het hout, de systeemopbouw (laagdikte), als het type verfproduct dat wordt toegepast. Kleurmonsters van uitsluitend verkwastbare schildersverven zijn vaak niet exact reproduceerbaar met industrieel toepasbare transparante beitsen of lakken.

Beschikt u over een zogenaamd verftechnisch advies van één van de bekende verffabrikanten, verzeker u er dan van dat dit advies ook daadwerkelijk realiseerbaar is wanneer gekozen wordt voor (volledige) industriële applicatie van het verfsysteem in de fabriek.

Sikkens 4041 Color ConceptSikkens 4041 Color Concept

Het 4041 Color Concept bestaat uit 1.624 dekkende kleuren die via de Sikkens-mengmachine in oneindig veel kleurencombinaties kunnen worden gemengd. Alle Sikkens kleurencollecties zijn ontwikkeld volgens het ACC-kleurcoderingsysteem, de internationale kleurenstandaard. Het 4041 Color Concept is ook toepasbaar op een groot aantal industriële verfsystemen. Op de site van Sikkens Nederland kan online door de 4041 collectie worden gebladerd.

 

Sikkens Cetol Design Color Concept

Dit concept omvat beitskleuren voor voornamelijk transparante en semitransparante toepassingen en kan gecombineerd worden met het 4041 Color Concept. De collectie bestaat feitelijk uit twee kleurenkaarten; de "Classic" en de "Style". De Classic kleurenkaart omvat een groot deel van de wellicht bekende "Natural Balance" collectie. De Style kleurenkaart omvat een aantal hedendaagse trendy kleuren, onderverdeeld in "Authentic", "Modern", "Trendy" en "Design".

 

WF771 kleurenkaart 220x165Sikkens Cetol WF771 kleurenkaart

Cetol WF771 is een industrieel toepasbare niet filmvormende transparante matte beits voor houten bouwelementen in buitentoepassing. Het systeem biedt een hoge beschermende werking tegen UV-licht en vocht. Er is een speciale kleurenkaart beschikbaar met 44 maatwerkkleuren, aangebracht op een vurenhout ondergrond. Daarop zijn een aantal hedendaagse kleuren te vinden waaronder een aantal lichte geelbruine tinten (Rich Saffron, Savanna, Ginger, Gold Satin, Ochre, Abricot), rode tinten (Light Coral, Pumpkin, Sienna, Royal Red, Red Earth, Mystic Purple), natuurlijke bruine tinten (Cinnamon, Sandstone, Almond, Natural Wool, Café Latté, Khaki, Chestnut, Wengé) en grijstinten (Mineral Grey, Fine Clay, Pure Taupe, Greige, Concrete Grey, Graphite, Morning Mist, Rock, Light Tundra, Raw Mountain)

 

Drywood Transparant kleurenkaart

Drywood Woodstain VV is een vaak toegepaste transparante semifilmvormende beits voor houten bouwelementen in buitentoepassing. Door Drywood is een standaard kleurenkaart ontwikkeld met 10 veel voorkomende geelbruine, bruine en roodbruine tinten (D741 tot en met D750). De ongepigmenteerde blanke variant, D740, is niet geschikt voor buitentoepassingen, maar vormt de basis voor een groot pallet aan maatwerkkleuren dat door Drywood Coatings kan worden geproduceerd. De standaard kleuren zijn zowel op een vurenhout als een meranti ondergrond gepresenteerd, waardoor een goede indruk ontstaat van het effect van de houtkleur op het eindresultaat.

 

Sigma Coatings Kleurcollectie

Alle Sigma kleuren kunnen online worden bekeken. Met de handige Sigma kleurentool kunnen kleuren naar verschillende invalshoeken worden opgezocht. Er kan geselecteerd worden op kleurgroepen, kleurintensiteit of een specifieke Sigma kleurcollectie. Wilt u zeker zijn van de maakbaarheid van een specifieke Sigma kleur voor een industrieel toepasbaar Sigma verfsysteem, dan kunt u altijd contact opnemen met een Sigma Service Centre.

 

Sigma ColourMate App

Deze gratis voor Androïd en iOS verkrijgbare app is met name een geschikt hulpmiddel voor particulier gebruik. Er kunnen foto's worden genomen van bepaalde inspiratiebronnen, waarbij de voorkomende kleuren automatisch in een kleurenpallet worden weergegeven.

VOOR ARCHITECTEN

Unieke gevelprojecten met hout

droogkar rabat 270x180-klein 

 

Dekkend, transparant, gebeitst, vergrijsd, bezaagd, geschaafd, ... ? Met de keuze uit een breed scale aan houtsoorten, bewerkingen en toe te passen verfsystemen zijn de combinaties eindeloos voor unieke gevelprojecten waarin wij de architect graag ondersteunen.


VOOR DE INTERIEURBOUWER

 Akoustische wandpanelen

 Producten-akoustisch wandpaneel 220x165

 

Decoratieve en akoustische panelen worden door een combinatie van applicatiemethoden voorzien van een compleet aflaksysteem. Topkwaliteit voor de interieurbouwer...!


VOOR DE HOUTHANDEL

 Gronden van triplex plaatmateriaal

 P5 Barberan lakgieten 220x165

 

Al ruim 5,6 miljoen vierkante meter plaatoppervlak is machinaal door ons voorzien van een hybride meerlaags grondverfsysteem. Standaard of net even iets anders? Onderscheidend vermogen voor de houthandel!


VOOR DE PREFAB- en TIMMERINDUSTRIE

Afgewerkte interieurplaten

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende lakken. Dat is wat we doen voor de prefab- en timmerindustrie. De eigenschappen van deze laksystemen maken deze platen uitstekend geschikt voor industriële verwerking.


VOOR DE INTERIEURBOUWER

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Onder invloed van licht treedt snelle vergeling op van naaldhoutproducten. Met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling wordt dit proces sterk vertraagd. Combinaties met vrijwel kleurloze beits- of laktoepassingen geven een natuurlijke uitstraling.


NIEUW

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Bescherm uw naaldhoutproducten tegen snelle vergeling met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling. Ook toepasbaar onder grey- en whitewash afwerkingen.


NIEUW

100% UV afwerking

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende coatings. Geschikt voor zowel kant en klaar interieurbeplating als het gronden van MDF, populier en berken triplex voor binnentoepassingen.