Welkom bij Pep Nederland

industriële coating van hout en plaatmateriaal

Font Size

SCREEN

Layout

Cpanel

eiken fineer blank A 80x80-klein

Dit MDF met eikenfineer wordt toegepast in binnenwanden en is door ons voorzien van een diepmatte blanke lak die een mooie natuurlijke uitstraling geeft aan het prachtige eiken A-fineer.

blauw verduurzaamd vuren A 80x80-kleinDeze gevelbekleding van thermisch verduurzaamd vuren is behandeld met een felblauwe dekkende beits; dat geeft nog eens kleur aan je project.

 

potdekseldelen B 80x80-kleinVerduurzaamde vlot- of potdekseldelen voorzien van een meerlaags zwarte semi-filmvormende beits.

UV curingAkoustische of decoratieve wand- en plafondpanelen voorzien van meerlaags UV systemen. Kwalitatief hoogwaardige afwerking voor de interieurbouwer.  Lees meer ...

houtvergrijzing A 80x80-kleinDeze gevelbekleding van thermisch verduurzaamd vuren is voorzien van een voorvergrijzer. De vergrijzing van onbehandeld hout aan een gevel verloopt vaak onrustig door verschillende weers- en vochtinvloeden. Deze aging stain - die per houtsoort speciaal wordt afgestemd op de natuurlijk vergrijsde kleur - zorgt voor een mooie overgang.

NCS kleuren

NCS kleuropbouw 160x85Het Scandinavische Kleureninstituut (Skandinaviska Färginstitutet AB) is de uitgever van de NCS-kleurenwaaier. NCS staat voor Natural Color System®, een kleurcoderingssysteem dat de vele mogelijke verhoudingen weergeeft van basis wit en zwart met de elementaire kleuren geel(Y), blauw(B), groen(G) en rood(R).

Het systeem is oorspronkelijk opgezet om kleurintuities te beschrijven en niet zozeer als pigmentmodel voor het mengen van kleuren. Toch is het met succes gepromoot als industriële standaard voor het samenstellen van mengkleuren. De NCS kleurenwaaier toont, in tegenstelling tot de RAL kleurenwaaier, een logisch kleurverloop in een ruime sortering aan kleurtinten en is daarmee een nuttig hulpmiddel bij het maken van kleurkeuzes.  De NCS kleurcode is opgebouwd uit een drietal waarden:

- hoeveelheid zwart

- hoeveelheid kleur (kleurverzadiging)

- tint (een percentage tussen twee van de elementaire kleuren)

De hoeveelheid zwart en kleur zijn bij elkaar opgeteld kleiner of gelijk aan 100%. Wat overblijft is het percentage wit. De NCS kleurcode heeft daarmee de volgende vorm:

NCS [zwart][kleur]- [elementaire kleur A][percentage elementaire kleur B]

Nemen we als voorbeeld de NCS kleur 1080-Y90R dan is dat een kleur met veel intensiteit (80% kleur), 10% zwarting (en daarmee dus ook 90% wit om de 100% compleet te maken) in een hoofdzakelijk rode tint (90%R) met een klein percentage (10%) geel. Op de site van Natural Color System® kan online met behulp van de NCS navigator een kleurcode worden opgezocht bij een geselecteerde kleur of er kan een kleurcode worden ingevoerd waarbij de bijpassende kleur op het beeldscherm wordt getoond. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat beeldschermkleuren niet geheel overeen komen met de daadwerkelijke kleur in de kleurenwaaier.

 

NCS logo 160x95NCS kleurenwaaier 160x80

 

VOOR ARCHITECTEN

Unieke gevelprojecten met hout

droogkar rabat 270x180-klein 

 

Dekkend, transparant, gebeitst, vergrijsd, bezaagd, geschaafd, ... ? Met de keuze uit een breed scale aan houtsoorten, bewerkingen en toe te passen verfsystemen zijn de combinaties eindeloos voor unieke gevelprojecten waarin wij de architect graag ondersteunen.


VOOR DE INTERIEURBOUWER

 Akoustische wandpanelen

 Producten-akoustisch wandpaneel 220x165

 

Decoratieve en akoustische panelen worden door een combinatie van applicatiemethoden voorzien van een compleet aflaksysteem. Topkwaliteit voor de interieurbouwer...!


VOOR DE HOUTHANDEL

 Gronden van triplex plaatmateriaal

 P5 Barberan lakgieten 220x165

 

Al ruim 5,6 miljoen vierkante meter plaatoppervlak is machinaal door ons voorzien van een hybride meerlaags grondverfsysteem. Standaard of net even iets anders? Onderscheidend vermogen voor de houthandel!


VOOR DE PREFAB- en TIMMERINDUSTRIE

Afgewerkte interieurplaten

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende lakken. Dat is wat we doen voor de prefab- en timmerindustrie. De eigenschappen van deze laksystemen maken deze platen uitstekend geschikt voor industriële verwerking.


VOOR DE INTERIEURBOUWER

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Onder invloed van licht treedt snelle vergeling op van naaldhoutproducten. Met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling wordt dit proces sterk vertraagd. Combinaties met vrijwel kleurloze beits- of laktoepassingen geven een natuurlijke uitstraling.


NIEUW

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Bescherm uw naaldhoutproducten tegen snelle vergeling met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling. Ook toepasbaar onder grey- en whitewash afwerkingen.


NIEUW

100% UV afwerking

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende coatings. Geschikt voor zowel kant en klaar interieurbeplating als het gronden van MDF, populier en berken triplex voor binnentoepassingen.