Welkom bij Pep Job Coating

industriële coating van hout en plaatmateriaal

Font Size

SCREEN

Layout

Cpanel

VuurVacuüm-druk impregneren van hout tot klasse B-s2-d0 conform NEN EN 13501-1. Na machinale reiniging kunnen de producten verder worden voorzien van een beschermende sealer en een verfraaiende semi-filmvormende beits. Lees meer ...

vlotdelenVerduurzaamde vlot- of potdekseldelen voorzien van een meerlaags zwarte semi-filmvormende beits. Lees meer ...

UV curingAkoustische of decoratieve wand- en plafondpanelen voorzien van meerlaags UV systemen. Kwalitatief hoogwaardige afwerking voor de interieurbouwer.  Lees meer ...

vrijdag, 21 september 2012 02:00

Betrouwbare partner in bewerkingen

Geschreven door  Webredactie

gepubliceerd in: Houtwereld

Pep trailer 220x165Pep Nederland is één van de grootste industriële loonapplicateurs van watergedragen verfsystemen op hout en plaatmaterialen in Nederland. Klanten zijn hoofdzakelijk afkomstig uit de aannemerij, (timmer)industrie en (hout)handel. De onderneming is actief sinds 1985 en beschikt over meerdere productielocaties.

Pep Nederland is SKH-KOMO-procesgecertificeerd en daarmee in staat om op verzoek houten gevelelementen, gevelbekleding, glas-, neus- en aftimmerlatten als halffabricaat te leveren onder KOMO-klasse A.

"Bij het samenstellen van een productielijn zoeken we steeds naar de optimale combinatie tussen applicatiemethoden en verfsystemen", aldus Patrick Koppers, algemeen directeur. "De uitdaging is een kwalitatief zo hoogwaardig mogelijk product te leveren tegen de best mogelijke prijsstelling. Met ons huidige machinepark zijn we in staat een groot aantal verschillende behandelingen aan te bieden voor zowel hout als plaatmaterialen. U moet hierbij denken aan het 'eenvoudig' gronden van houten latten en balken, maar ook aan het lakken van plinten, het beitsen van gevelbekleding en het zagen, frezen, gronden en voorlakken van plaatmaterialen. Afhankelijk van het materiaal en de profilering wordt gebruik gemaakt van diverse schuurtechnieken om een nog mooier eindresultaat te bereiken", licht Koppers toe.

Qua verfsystemen is Pep Nederland niet leveranciergebonden. De klant kan altijd zelf een voorkeur met betrekking tot het toe te passen type verfsysteem opgeven. Desgewenst ondersteunt Pep Nederland bij het maken van de juiste keuzes. Koppers: "We vinden het van essentieel belang onze klanten goed te adviseren. Dit begint al in het voortraject door oprecht aandacht te besteden aan de klantvraag: wat verwacht de klant van het product, welke hout- of plaatsoort wordt gebruikt en waar wordt het product toegepast. Zo kunnen veel problemen worden voorkomen. Maar ook het geven van advies over de opslag van de producten en de verdere bewerking op de bouw zien we als een belangrijke bijdrage onzerzijds. Hierbij hebben we nauw contact met de verschillende verfleveranciers, onder andere voor het opstellen van onderhoudsschema's en eventueel tripartiete garantieverklaringen tussen verfleverancier, houthandel en Pep Nederland als applicateur."

Het uitbesteden van bewerkingen brengt voor klanten een extra goederenstroom met zich mee die doorgaans geen deel uitmaakt van het primaire proces. Het verzorgen van het logistieke traject is voor Pep Nederland dan ook een essentieel onderdeel van haar dienstverlening. "Indien de klant dit wenst, verzorgen we het gehele logistieke proces van het ophalen van het onbehandelde materiaal, het bewerken, het sorteren, merken en verpakken tot het leveren bij de klant of bij de eindafnemer op de bouw", aldus Koppers. "Hiervoor beschikken we over tijdelijke opslagcapaciteit en een vrijwel landelijk dekkend distributienetwerk waarin deels eigen wagens worden ingezet."

Laatst aangepast op dinsdag, 28 april 2015 18:08

NIEUW

100% UV afwerking

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende coatings. Geschikt voor zowel kant en klaar interieurbeplating als het gronden van MDF, populier en berken triplex voor binnentoepassingen.


NIEUW

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Bescherm uw naaldhoutproducten tegen snelle vergeling met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling. Ook toepasbaar onder grey- en whitewash afwerkingen.


Referentieprojecten

  • Vencocampus 220x165Venco Campus huisvest het bedrijf Vencomatic, actief in de pluimveesector, dat onlangs de Koning Willem I Prijs voor Ondernemerschap 2012 voor Midden- en Kleinbedrijf (MKB) won. Op 13 september 2012 verrichtte Prins Willem-Alexander de officiële opening van het pand.

    Lees meer...

NIEUW

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Bescherm uw naaldhoutproducten tegen snelle vergeling met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling. Ook toepasbaar onder grey- en whitewash afwerkingen.


NIEUW

100% UV afwerking

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende coatings. Geschikt voor zowel kant en klaar interieurbeplating als het gronden van MDF, populier en berken triplex voor binnentoepassingen.


U bevindt zich hier: Home Publicaties Houtwereld (september 2012)