Welkom bij Pep Nederland

industriële coating van hout en plaatmateriaal

Font Size

SCREEN

Layout

Cpanel

eiken fineer blank A 80x80-klein

Dit MDF met eikenfineer wordt toegepast in binnenwanden en is door ons voorzien van een diepmatte blanke lak die een mooie natuurlijke uitstraling geeft aan het prachtige eiken A-fineer.

blauw verduurzaamd vuren A 80x80-kleinDeze gevelbekleding van thermisch verduurzaamd vuren is behandeld met een felblauwe dekkende beits; dat geeft nog eens kleur aan je project.

 

potdekseldelen B 80x80-kleinVerduurzaamde vlot- of potdekseldelen voorzien van een meerlaags zwarte semi-filmvormende beits.

UV curingAkoustische of decoratieve wand- en plafondpanelen voorzien van meerlaags UV systemen. Kwalitatief hoogwaardige afwerking voor de interieurbouwer.  Lees meer ...

houtvergrijzing A 80x80-kleinDeze gevelbekleding van thermisch verduurzaamd vuren is voorzien van een voorvergrijzer. De vergrijzing van onbehandeld hout aan een gevel verloopt vaak onrustig door verschillende weers- en vochtinvloeden. Deze aging stain - die per houtsoort speciaal wordt afgestemd op de natuurlijk vergrijsde kleur - zorgt voor een mooie overgang.

Naast de specifieke kleurcoderingen van de verschillende verffabrikanten zijn de fabrikantonafhankelijke kleurcoderingen van RAL en NCS® het meest gebruikt. Vrijwel alle verffabrikanten kunnen hun verfproducten op kleur aanleveren volgens een opgegeven RAL of NCS-kleur. Voor het omzetten van kleurcoderingen van RAL naar NCS® is een "translation key" beschikbaar.

NCS kleuropbouw 160x85Het Scandinavische Kleureninstituut (Skandinaviska Färginstitutet AB) is de uitgever van de NCS-kleurenwaaier. NCS staat voor Natural Color System®, een kleurcoderingssysteem dat de vele mogelijke verhoudingen weergeeft van basis wit en zwart met de elementaire kleuren geel(Y), blauw(B), groen(G) en rood(R).

RAL kleuren 220x220De afkorting RAL staat voor "ReichsAusschuss für Lieferbedingungen" en stamt uit 1927. Het "Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung" is beheerder van deze industriestandaard. De bekendste RAL standaard voor kleuren is de "RAL classic" collectie. De kleurnummers zijn vier-cijferig en hebben allemaal een unieke naam. De collectie omvat momenteel 213 kleurcombinaties en is in Nederland veruit het meest toegepaste kleurcoderingssysteem.

Naast de meer generieke kleurmodellen als RAL en NCS beschikken meerdere verffabrikanten over eigen kleurcollecties, waarmee aansluiting wordt gezocht bij hedendaagse trends. Wij hebben een aantal nuttige links voor u verzameld naar weblocaties waar meer informatie over en beeldschermvoorbeelden van diverse kleurcollecties gevonden kunnen worden. Kleurcollecties zijn altijd gericht op de eindkleur die bereikt dient te worden. Wanneer kleuren worden gekozen uit bijzondere kleurcollecties van specifieke verffabrikanten dient men zich te realiseren dat deze wellicht niet verkrijgbaar zijn voor industrieel toepasbare (grond)verfproducten. Dergelijke maatwerkkleuren zijn vaak gekoppeld aan specifieke, vaak alleen verkwastbare, verfproducten.

Voor toepassing van transparante en semi-transparante kleuren is bemonstering op de beoogde houtsoort vooraf  vrijwel altijd noodzakelijk. De eindkleur wordt daarbij in sterke mate beïnvloed door zowel kleur en structuur van het hout, de systeemopbouw (laagdikte), als het type verfproduct dat wordt toegepast. Kleurmonsters van uitsluitend verkwastbare schildersverven zijn vaak niet exact reproduceerbaar met industrieel toepasbare transparante beitsen of lakken.

Beschikt u over een zogenaamd verftechnisch advies van één van de bekende verffabrikanten, verzeker u er dan van dat dit advies ook daadwerkelijk realiseerbaar is wanneer gekozen wordt voor (volledige) industriële applicatie van het verfsysteem in de fabriek.

VOOR ARCHITECTEN

Unieke gevelprojecten met hout

droogkar rabat 270x180-klein 

 

Dekkend, transparant, gebeitst, vergrijsd, bezaagd, geschaafd, ... ? Met de keuze uit een breed scale aan houtsoorten, bewerkingen en toe te passen verfsystemen zijn de combinaties eindeloos voor unieke gevelprojecten waarin wij de architect graag ondersteunen.


VOOR DE INTERIEURBOUWER

 Akoustische wandpanelen

 Producten-akoustisch wandpaneel 220x165

 

Decoratieve en akoustische panelen worden door een combinatie van applicatiemethoden voorzien van een compleet aflaksysteem. Topkwaliteit voor de interieurbouwer...!


VOOR DE HOUTHANDEL

 Gronden van triplex plaatmateriaal

 P5 Barberan lakgieten 220x165

 

Al ruim 5,6 miljoen vierkante meter plaatoppervlak is machinaal door ons voorzien van een hybride meerlaags grondverfsysteem. Standaard of net even iets anders? Onderscheidend vermogen voor de houthandel!


VOOR DE PREFAB- en TIMMERINDUSTRIE

Afgewerkte interieurplaten

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende lakken. Dat is wat we doen voor de prefab- en timmerindustrie. De eigenschappen van deze laksystemen maken deze platen uitstekend geschikt voor industriële verwerking.


VOOR DE INTERIEURBOUWER

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Onder invloed van licht treedt snelle vergeling op van naaldhoutproducten. Met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling wordt dit proces sterk vertraagd. Combinaties met vrijwel kleurloze beits- of laktoepassingen geven een natuurlijke uitstraling.


NIEUW

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Bescherm uw naaldhoutproducten tegen snelle vergeling met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling. Ook toepasbaar onder grey- en whitewash afwerkingen.


NIEUW

100% UV afwerking

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende coatings. Geschikt voor zowel kant en klaar interieurbeplating als het gronden van MDF, populier en berken triplex voor binnentoepassingen.